joi, 25 iunie 2009

Despre Chihlimbar


Chihlimbarul face parte din categoria de pietre semipretioase organice. Numit si "Aurul Nordului", este vechi de milioane de ani si se formeaza din rasina pinilor "Pinus Succinifera". Se spune ca pinii se protejeaza de infestatia insectelor prin eliminarea acestei rasini.


Chihlimbarul este cunoscut pentru faptul ca ajuta la eliminarea energiei negative si la calmarea nervilor. Iti da o stare de bine, calm si curaj.
Este de asemenea folosit pentru a alina durerile de ficat si stomac.



Are de cele mai multe ori o infatisare tulbure datorita numeroaselor bule de aer, firicele de par , sau fracturi rezultate in urma tensiunii. Pentru a indeparta aceste bule, se fierbe in ulei special. "Heated" = incalzit.

In zilele noastre, numai 15% din chihlimbarul gasit se poate folosi in bijuterii. Restul, este amestecat cu stabilizatori din plastic rezultand ambroid-ul. Acest ambroid arata aproape la fel ca chihlimbarul (ambra) natural.

Pentru a determina daca chihlimbarul este veritabil sau nu, incalzeste varful unui ac de cusut pana se albeste, apoi introdu-l in partea mai putin vizibila a chihlimbarului si daca emite un miros de pin, este veritabil. Iar daca emite o aroma de plastic ars, stiti deja ca e imitatie sau este ambroid. Alta metoda este sa-l introduceti in apa sarata. Chihlimbarul natural va pluti, in timp ce cel fals se va duce la fund.

 Este foarte delicat asa ca aveti grija cand lucrati cu el pentru ca se poate zgaria si este foarte sensibil in contact cu diferite chimicale ca de exemplu parfumul dvs. Pentru a-l curata, nu este nevoie decat apa calduta si sapun.




Stiati ca printre tarile unde se formeaza se numara si Romania? Chihlimbarul gasit in draga noastra tara se numeste Rumanite. Cele mai mari depozite din lume se gasesc in vestul orasului Kaliningrad din Rusia.

Creati bijuterii superbe combinand chihlimbarul cu garnet, ametist sau rainbow fluorite! Folositi sarma si accesorii placate cu aur, gold filled sau vermeil pentru un look vintage!

Puteti cumpara chihlimbar natural in magazinul online de margele, pietre semipretioase si accesorii bijuterii:

Un comentariu:

Gabriela Alexandra spunea...

bUNA SEARA,
imi puteti spune va rog cum se topeste chihlimbarul?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails