miercuri, 14 octombrie 2009

Metalele Folosite in Confectionarea de Bijuterii

Sunt atat de multe tipuri de metale pe care le putem folosi in creatiile noastre!
Atat de multe incat este foarte usor sa nu intelegem exact atributiile fiecaruia.
As vrea sa va dau cateva informatii despre ele pentru a va putea fi mai usor:


Argint 925 sau Sterling Silver 
De unde acest numar? 925? Inseamna puritatea metalului.
Contine 92,5 % argint pur iar restul de 7,5 % este alt metal - poate fi zinc, nichel sau cupru.
Este important de stiut ca din cauza acestui  metal in procent de 7,5%, accesoriile din argint 925 se pot innegri in timp. De accea este indicat sa le tineti departe de umezeala, iar cand nu le purtati sa le puneti in mici pungute sigilate. Totusi exista solutii de curatat argintul si cu putin efort pot redeveni stralucitoare! Pasta de dinti este foarte indicata in cazul in care nu dispuneti de asemenea solutii speciale.

Argentium - este tot argint 925, dar mai modern! A fost inventat in 1996 de Peter Johns si este relativ nou ce aduce numeroase beneficii in lucrul cu metalele.
Are in compozitia lui, in loc de cupru, ca la argintul traditional 925, germanium in procent de 7,5 % , ceea inseamna ca oxideaza mult mai greu in timp (sau chiar deloc daca este ingrijit cum trebuie).
Este numai putin mai scump decat argintul 925 si este ideal pentru confectionarea de ace cu bila.

Silver Plated sau Placat cu Argint  - se refera la adaugarea unui strat de argint peste un metal baza. Fiti foarte atenti cand cumparati accesorii placate cu argint! Uitati-va la cat de gros este stratul de argint, pentru ca un strat subtire poate crapa, se poate zgaria, iar in timp o sa aiba o infatisare urata! Un strat mai gros insa va dura mult timp si va rezista la multe presiuni. Chiar daca in timp se innegreste, un accesoriu placat cu argint de calitate se poate curata si redeveni ca nou!

Gold filled de 14K sau 12K inseamna ca, conform legii, 1/20 parte din greutatea totala a produsului, este aur de 14K sau respectiv de 12K.
Gold filled si gold plated sunt 2 lucruri diferite.
Gold filled are in compozitia lui de cel putin 100 de ori mai mult aur decat gold plated.
Gold plated - placat cu aur.
Gold filled - umplut cu aur.

Placat cu Aur sau Gold Plated - se refera la adaugarea unui strat de aur peste un metal baza. In cazul produselor din magazinul meu, metalul de baza este de cele mai multe ori alama. Accesoriile sau sarma placata cu aur are o culoare aurie mai aprinsa. Spre deosebire de accesoriile si sarma gold filled, fiind de culoare aurie pala.

Vermeil - se refera la adaugarea unui strat de aur peste argint 925 (sterling silver). De obicei, sunt placate cu SV925.
Este ideal pentru persoanele cu alergii la alte metale!

Cristina's Bead Boutique  - Magazin Online de Margele, Pietre semipretioase si Accesorii Bijuterii

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails