miercuri, 20 ianuarie 2010

Metoda Weaving - Tehnica Peyote Plat, cu Numar Impar de Margele

Va prezint inca un tutorial realizat de KeZimade. 


Peyote Plat, cu Numar Impar de Margele (Odd Count, Flat Peyote)



Se ia intai pe ata stop bead (marcata cu 0, de culoare verde), prin care ne intoarcem si trecem firul de 2-3 ori. Lasam capatul atei de aproximativ 10-15 cm lungime (ulterior il vom "ascunde" in lucrarea terminata). Marcam cu gri margelele din randul anterior, deja cusute, si cu portocaliu cele pe care tocmai le coasem. Marcam cu negru firul din randul anterior si cu rosu pe cel la care tocmai ne referim. Totodata, marcam prin sageti sensul de coasere.  
Pasul 1 Luam 7 margele (sau alt numar impar) pe fir.
Pasul 2 Luam pe ac o margica noua (8) pe care o coasem, in jos, prin margica nr. 6. Luam o noua margica (9) si, sarind nr. 5, coasem prin urmatoarea: nr. 4. Luam pe ac o noua margica (10), sarim nr. 3 si o coasem prin  nr. 2.
Pasul 3 Luam margica nr. 11 si o coasem in sus, prin nr. 1 (margica din stanga celei nou adaugate) (Fig. 2).
Pasul 4  Intoarcem lucrarea la 180 de grade, pe orizontala, astfel incat de acum incolo margica nr. 1 (si tot randul din care face ea parte) sa se mute din partea stanga jos, in dreapta jos (Fig. 3).
Pasul 5 Coasem in mod obisnuit (luand o margica noua pe ac, sarind o margica din randul anterior si cosand prin urmatoarea), in sus, margelele 12, 13 si 14 (Fig. 3).
Odata ajunsi sus, luam o noua margica (15) si coasem in jos, prin nr. 14. Idem cu numerele 16, 17 si 18 (Fig. 4).
Pasul 6 Aici urmeaza un pas cu totul nou, nemaintalnit pana acum. Pare greu, dar de fapt este mult mai usor de pus in practica, decat de explicat in cuvinte.
Dupa ce am iesit din margica nr. 18, luam pe ac o margica noua si coasem pe sub firul care leaga margelele 1 si 11 (cele doua din stanga celei nou adaugate). Sensul de coasere  este dinspre dedesubt inspre noi.      
Pasul 7 Ne intoarcem cu acul in sus, prin margica 18. Fig 5 arata un zoom asupra celor trei margelute implicate in acest pas. Apoi continuam randul inceput, pana in partea de sus.
De aici incolo, de fiecare data cand am ajuns la ultima margica din partea de jos repetam pasii 6-7 pentru a putea incepe un rand nou. Modalitatea de coasere de sus in jos este cea obisnuita.
Mentionez ca aceasta nu este singura (si poate nici cea mai simpla) metoda de lucru cu odd-count peyote.


Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails