marți, 25 ianuarie 2011

Rasina - Ice Resin - Folosire

Ice Resin este o rasina lichida si transparenta ce se poate folosi intr-o multitudine de proiecte!
Se poate turna peste hartie, in matrite de silicon, peste lut, se poate amesteca cu diferite obiecte naturale sau chiar si cu acrilice.Cu ajutorul ei puteti realiza bijuterii deosebite.
Sta transparenta fara sa se ingalbeneasca in timp. Dupa uscare are o infatisare sticloasa. Este rezistenta la apa.

Setul Ice Resin este compus din:
Un tub de 4 oz (113 ml) ce contine Part A Resin - rasina
Un tub de 4 oz (113 ml) ce contine Part B Hardener - intaritor
Spatule mici de lemn pentru amestecarea rasinei
Pahare de plastic, gradate pentru masurarea corecta a rasinei
2 capace ce se insurubeaza la cele 2 tuburi, pentru a turna mai usor rasina si respectiv intaritorul.





Mod de folosire:

*** Pentru a obtine rezultate maxime, producatorul recomanda sa tineti tubul Part A Resin - rasina intr-un recipient de apa fierbinte de la chiuveta, timp de 40 minute. Astfel rasina se va incalzi, va curge usor si nu va avea bule de aer.
Insurubam capacele speciale (dupa ce le-am gaurit) pe cele 2 tuburi.
Turnam si masuram intai rasina (Part A Resin) intr-unul din capacele gradate.
Si apoi, deasupra masuram si turmam intaritorul (Part B Hardener) Daca este nevoie, cu un marker negru insemnati marimea exacta de pe pahar.
Aveti grija sa masurati corect pentru ca este foarte important ca amestecul sa fie obtinut din parti egale de Part A si Part B. In caz contrar, amestecul nu se va intari.
Producatorul recomanda sa nu amestecati mai putin de 15 ml pentru un proiect.    


*** Cu ajutorul spatulei de lemn, amestecati cele 2 parti foarte bine si continuu timp de 2 minute pana cand toate "striatiile" dispar si amestecul devine transparent.
Odata amestecata, puteti utiliza rasina pentru aproximativ 45 minute. 


*** Dupa ce rasina si intaritorul au fost amestecate bine, puteti adauga orice culoare, acrilice sau alte materiale. Eu am adaugat vopsea acrilica de culoare neagra.




*** Cu ajutorul spatulei de lemn, turnati cu atentie amestecul in orice suport sau matrita doriti. Aveti grija ca suprafata sa fie nivelata pentru ca rasina sa nu curga.


*** In cazul in care are bule de aer, impungeti-le cu o scobitoare. Pentru a o feri de praf, acoperit-o cu un pahar gradat. 
Este nevoie de 6 ore pentru ca rasina sa se "aseze" si sa putem adauga elemente noi, si de 3 zile pentru a se intari complet. In aceste 6 ore, evitati sa mutati creatia sau sa o miscati.


Dragonfly (Daniela) a aplicat rasina peste frumoasele ei creatii realizate din lut polimeric.
"Eu intai degresez  pisele (coapte) cu alcool, apoi cu betisorul de inghetata asez rasina si suflu cu un pai pentru a scoate bulele de  aer. Aveti grija sa nu gresiti cantitatea de rasina combinata cum am facut eu recent; eu am pus "la ochi" si nu s-a intarit, a ramas suprafata lipicioasa. Daca ai grija cum o prepari rezultatul e wow, pur si simplu iti ia ochii! Pe langa faptul ca piesele lucesc, rasina ofera si protectie fiind foarte tare si necasanta. "


 Bijuterii by Dragonfly

4 comentarii:

Bella Design spunea...

Multumesc foarte mult pentru tutorialele cu privire la rasina. Cred ca suntem foarte multe care asteptam un asemenea tutorial. Te rog sa imi spui ... se poate cumpara rasina ICE Resin si din Romania, si daca da, de unde?

Multumesc mult!

cristina spunea...

Roxana, ma bucur ca iti este de folos! Din pacate, in Romania nu stiu pe nimeni care sa comercializeze rasina. O sa incerc sa o aduc eu in viitor in magazinul meu online. Tuburile sunt un pic mari si voluminoase si deci livrarea lor e problematica. Dar voi incerca!

Unknown spunea...

De unde putem cumparat acest produs, Ice resin, astept raspuns, sunt foarte interesat.

Unknown spunea...

Buna, ai reusit sa aduci Ice Resin in magazinul tau online?
Multumesc,
Paula.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails