miercuri, 16 februarie 2011

Adezivul E6000 - Folosire

 Adezivul E6000 este excelent si recomand sa il folositi cu incredere! Are o  putere de lipire mare si se foloseste pentru aproape orice suprafata.  Este rezistent la apa si flexibil odata uscat.  











Instructiuni de folosire:

* Curatati bine suprafetele ce vor fi lipite. 
* Folositi adezivul intr-o incapere corect aerisita.
* Se aplica un strat subtire pe toata suprafata celor 2 obiecte ce trebuiesc lipite. Asteptati intre 2-10 minute, apoi apasati cele 2 suprafete impreuna.
* Dupa lipire se lasa la uscat intre 24-72 ore pentru un rezultat maxim.  
* Cand il folositi, curatati cu grija surprusul de adeziv de pe capac pentru a nu se lipi de surub. 


Exemple de folosire:

*** In  metoda Steampunk: Veronica, FB Ronnie l-a folosit pentru a lipi bucatele de mecanisme de ceas  pe aripile fluturelui  in urmatorul tutorial:







*** In broderia cu margele: Adela ,  LadyA l-a folosit pentru a lipi camee de rasina pentru a realiza Cerceii Clipsuri cu Camee










*** In metoda Beading, am folosit adezivul E6000 pentru a lipi capatul snurului de piele in terminatia de colier, in tutorialul:





*** Pentru a lipi cabochoane pe baza de inel, bratari sau suporturi de cabochoane. Am aplicat un strat subtire de adeziv atat pe baza de inel cat si pe cabochon, am asteptat un minut si apoi le-am imbinat.















 Kezimade va povesteste mai jos cum a folosit ea adezivul E6000:

Daca avem de lipit o piatra plata (chiar si una gaurita) care nu va fi imbracata in margele, ci vom broda in jurul ei, cum ne asiguram ca ea nu va cadea din lucrare? 




Sau daca avem o piatra frumoasa, cu forma neregulata, pe care vrem sa o incorporam intr-o broderie? 



Sigur ca nu se recomanda folosirea lanturilor muntoase in artizanat. Dar daca totusi o faceti, cum am facut eu, atunci piatra trebuie lipita foarte bine de suport, la fel si causul de margele trebuie lipit de peretii pietrei.

Acestea sunt cateva din cazurile in care nu va recomand folosirea adezivilor instant, din urmatoarele trei motive experimentate de mine (a se citi cum am stricat aspectul unor lucrari gata terminate, cand am aplicat adezivi instant intre piatra si seed beads):
-          nu sunt transparenti dupa uscare
-          “ard” margelele, daca le ating, adica le schimba culoarea si intreaga lucrare va capata un aspect inestetic
-          lipitura cu ele crapa, este casanta, deci nu ofera garantia rezistentei.

Intr-un cuvant, atunci cand obiectul de lipit este liber, neincapsulat in margele, sarma sau alt material si vrem sa eliminan spre 100% posibilitatea ca el sa “sara” afara din lucrare, avem, din fericire, alternativa folosirii adezivilor elastici si vorbim aici despre unul testat de mine – E6000.
Va spun cu toata sinceritatea ca este unul dintre cele mai calitative si minunate produse incercate de mine vreodata. Ceea ce lipim cu el nu are moarte!
Vreau sa mai adaug la instructiunile inscrise pe tub doua lucruri:
-          scrie “a se folosi in incaperi bine ventilate”. Ei, eu l-am folosit iarna si nici a deschide geamul, nici a lucra in curte (la -10 grade Celsius) nu mi-ar fi suras, asa ca eu zic ca, daca nu inspirati direct deasupra tubului sau a obiectului pe care intindeti adezivul, va protejati suficient. O sa observati un miros chimic, foarte puternic, dar nu e letal, eu inca traiesc, desi am folosit aproape jumtatate din cantitatea de adeziv dintr-un tub.
-          Dupa intinderea adezivului pe ambele suprafete de lipit, scrie pe tub sa asteptam intre 2 si 10 minute. Ei, eu am respctat cu sfintenie acest lucru si, dupa 7 minute, cele doua suprafete nu au mai facut priza. Si-atunci vin cu urmatorul amendament: daca stratul de adeziv pe care-l puneti este subtire, imbinati-le imediat, fara sa mai asteptati si apoi lasati lucrarea sa se odihneasca 24 de ore. Obtineti o lipitura de calitate. Cu cat este mai gros stratul de adeziv aplicat, cu atat asteptati mai mult inainte de-a uni cele doua suprafete. Repet: daca stratul este subtire, acest timp de asteptare se elimina.

Surplusul nedorit de adeziv de pe bijuterie se curata foarte usor, la fel si cel de pe maini (daca lucram cu degetele, nu cu spatula, ne vom manji cu siguranta). Nu-i asa ca si voi ati avut degetele aspre cel putin o zi, din cauza petelor de Super Glue? Sau v-ati lipit accidental degetele intre ele? Eu da, de fiecare data  Ei, cu E6000 nu mai este cazul de astfel de neplaceri.

Experimentati cat mai multe tipuri de adezivi, in functie de bijuteria in lucru, si veti observa care in ce situatie se potriveste.

Un comentariu:

Purple Nicole spunea...

Salut,

De unde pot achizitiona acest adeziv? si cam cat costa?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails